ilk-isirikta-ask-kapak

İlk Isırıkta Aşk – Ziyafet Sanatı

Uzakdoğu’dan Fas’a, dünyanın dört bir köşesinden farklı hikayeler ve farklı lezzetler içeren “İlk Isırıkta Aşk” raflarda ve okuyanus.com.tr’de!

 

“Bilin ki onlarca kez elimi yaktım sıcak tepsilerle. Fırının karşısına geçip 200 ºC’de 45 dakika boyunca ‘Lütfen kabar, lütfen, lütfen!’ diye sayıkladım kaç defa. Una bulanmış yüzümle, gözümden akan bir damla yaşla mutfağın ortasına çöküp öylece kaldığım da oldu, yemeklerim çok beğenilince sevinçten ağladığım da…”

 

* * *

 

Önünüze bir dünya haritası açın, gözlerinizi kapatın ve parmağınızı rastgele dolaştırıp, dilediğiniz bir yerde durdurun. Orası her neresi olursa olsun Aynaz’ın size anlatacağı bir hikayesi, vereceği enfes bir tarifi, sofranızı ziyafete dönüştüreceği tavsiyeleri var!

 

Uzakdoğu’dan Fas’a, Teksas’tan İtalya’ya ağzınızı sulandıracak bir lezzet yolculuğuna hazır olun. Bu kitabı edinmenizin ardından denizin ortasında bile olsanız biraz balık, biraz yosunla harikalar yaratacaksınız! Bundan böyle sadece yemeklerinizin tadı değil sofranızın güzelliği de dillere destan olacak.

 

Aynaz, alışkanlıklarınızı değiştirmeye, yeniliklere yelken açmanızı sağlamaya, içinizdeki yaratıcılığı ortaya çıkarmanıza yardımcı olmaya geliyor. Fırınınızı ısıtın, ölçü bardaklarınızı hazırlayın, yıllardır vitrininizde duran o şahane takımları kurtarın tozlu raflardan… Artık, Aynaz var!

 

* * *

 

“Güzel bir yemeği, şık bir sofrada yemek hepimizin hakkı ve bunu hepimiz yapabiliriz. Ben yaptım, siz de yapacaksınız biliyorum.

 

Mutfağıma, soframa, yolculuğuma hoş geldiniz! Afiyet olsun!”

 

* * *

 

Organizasyonel becerileri, farklı iş deneyimleri, değişik kültür ve coğrafyalara olan ilgisiyle hayatının her aşamasında farklı ülkelerde bulunan Aynaz Özkaşıkçı, ilk kitabı ‘İlk Isırıkta Aşk’ ile okuyuculara bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor. Estetiği lezzetle buluşturan Özkaşıkçı, kitabında farklı tarifleri farklı sunumlarla hazırlayarak sofralara yenilik getiriyor.

Kitapta yer alan; şık sofralar, son derece kaliteli fotoğraflar, defalarca denenip mükemmele en yakın noktaya getirilmiş tarifler ufukları açacak. Önemli olanın hep o ilk adımı atmak olduğunu vurgulayan yazar Aynaz Özkaşıkçı; “Gelin o ilk adımı şimdi beraber atalım. Benim yol arkadaşım olun. Güzel bir yemeği şık bir sofrada yemek hepimizin hakkı ve bunu yapabiliriz. Ben yaptım, siz de yapacaksınız biliyorum.” diyor.

Dünyanın farklı coğrafyalarından farklı tariflerin özel konseptlere göre de işlendiği kitap, hayatına renk katmak isteyen ve değişiklik arayan yemek tutkunlarının favorisi olacak. Özkaşıkçı tarafından özel olarak hazırlanan müzik listeleri ve meraklılarına kokteyl yapımı videoları için hazırlanmış QR kodlar kitap içinde yer alan diğer interaktif keyifli sürprizlerden.

Yemek yapmayı ve sunumu zevke dönüştürecek “İlk Isırıkta Aşk,” farklı dünyaların lezzetli kapılarını aralamak için raflarda okuyucularını bekliyor.

 

 

 

Yayın Yönetmeni: Cem Mumcu

Yapımcı Yönetmen: Cankut Kalyoncu

Yaratıcı Yönetmen: Yiğit Korkut

Editörler: Duygu Koptagel, Onur Emer

Redaktör: Meltem Türkeri

 

Kapak Tasarımı: Yiğit Korkut

Kitap Tasarımı: Binnaz Çiftci

Fotoğraf&Video: Mert Koçer

Çevirmen: Yasemin Baran

 

Cilt Bilgisi: İplik Dikiş, Hardcover

Kağıt Bilgisi: 170 gr. Mat kuşe

Basım Tarihi: Haziran, 2018

Sayfa Sayısı: 228

Kitap Boyutları: 21 x 27,5 cm

ISBN No: 978-605-9318-56-3

@okuyanus

Travma: Görünmez Salgın’da Dr. Conti, hayat boyu sürüp giden ve başa çıkması imkansız sanılan bir hastalığın hem tedavi edilebilir hem de önlenebilir olduğunu ortaya çıkarıyor. ty.gl/vah2gg9637 pic.twitter.com/PCov2UBPDn