Stokta yok
Gastronomi dünyasının en prestijli uluslararası ödülü olarak kabul edilen Gourmand Dünya Yemek Kitapları Ödülleri’nin blogger kategorisinde Dünya Birincisi;
Dünyaca ünlü, ödüllü yemek blogu Cafe Fernando’nun yazarı Cenk Sönmezsoy’un yıllardır beklenen kitabı çıktı!
“Cafe Fernando – Bir pasta yaptım, yanağını dayar uyursun”, Cenk Sönmezsoy’un öğrenciyken yurt mutfağında yaptığı domatesli makarnadan Dolce & Gabbana’ya özel tasarladığı Brownie Dantel Giyer’e kadar uzanan bir yemek hikâyesi.
Sönmezsoy, yaptıklarıyla kısa sürede uluslararası başarı kazanır. New York Times ve Washington Post’ta çıkan haberleri, tarifleri ve fotoğraflarıyla yemek ekine kapak olduğu San Francisco Chronicle makalesi takip eder. Derken blogu Cafe Fernando, Times Gazetesi tarafından “Dünyanın En İyi 50 Yemek Blogu”ndan biri olarak gösterilir. Bu başarıyı, Amerikan yemek dergisi Saveur’ün düzenlediği blog ödüllerinde üç sene arka arkaya 40.000 blog arasından sıyrılarak kazandığı “En İyi Seyahat Blogu”, efsane restoran Chez Panisse hakkında yazdığı yazısıyla “En İyi Yemek Yazısı” ve Dolce & Gabbana için tasarladığı brownie’yle “En İyi Özgün Tatlı Tarifi” ödülleri takip eder.
Dünyanın farklı ülkelerinde 250 binden fazla okuru olan Cafe Fernando blogunun yazarı ve fotoğrafçısı Cenk Sönmezsoy, kitabı için 4 yıldan uzun bir süre çalıştı. Tariflerin hepsi sayısız deneme sonucunda geliştirildi ve farklı mutfak deneyimlerine sahip bir grup gönüllü tarafından denendi. Kitap, iletilen yorumlar ışığında şekillenen kurabiye, kek, pasta, tart, ekmek, dondurma ve reçel gibi 100’ü aşkın tatlı ve hamurişi tarifinden oluşuyor.
Üzerine kaç tane çay içerseniz için tadı damağınızdan gitmeyecek Vanilyalı Un Kurabiyesi, oldu da beş çayına uzaylı misafirleriniz gelirse gururla ikram edebileceğiniz Fıstıkella ve ilk defa deneyecek birinin bile püf noktaları ve adım adım fotoğrafları eşliğinde başarılı bir sonuç alabileceği Macaron. BrownieDolce & Gabbana’ya özel tasarladığı Brownie Dantel Giyer ve daha önce Washington Post’ta yayınlanan Antep Fıstıklı Brownie’nin yeni versiyonlarına ek olarak, içinden süt reçeli akan, likörde bekletilmiş vişne taneleri fışkıran ve dünyada brownie yemeyen kalmasın diye geliştirdiği, glütensiz, Leblebili Brownie. Kek, Cheesecake & PastaTadına bakan arkadaşının “Sanki elma ısırmışsın gibi” dediği, 1 küsur kilo gelen keke 2 kilo elmayı sığdırarak hazırladığı Elmalı Kek ve Sönmezsoy’un “Bir çikolatakoliğin önüne koyabileceğiniz en güzel şey” olarak tarif ettiği, çikolatalı pastaların şahı olan, kapaktaki Şeytan Çikolata Giyer. Tart, Pie, Quiche, Cobbler & CrispOkurlarını ellerinde bıçaklarla pazarlara döken Anjelik Erikli Galette ve adını Altın Kızlar’ın en süslüsünden alan, arka kapaktaki Blanche.
Ekmek, Hamur işi & Kahvaltı
Paris’tekilere taş çıkaracak, yapım aşaması adım adım fotoğraflarla anlatılmış Kruvasan ve okurların senelerdir beklediği Pamuk Ekmek ve Profiterol.
Dondurma, Donmuş Yoğurt & Sorbe
Sönmezsoy’un ıssız bir adaya düşse yanına alacağı üç şeyden biri olan Çikolatalı Dondurma ve özel bir teknikle elde ettiği ipek gibi ev yapımı Böğürtlen Soslu Donmuş Yoğurt.
Şekerleme, Çikolata & İçecekler
Kitabı karıştırırken bakmaya doyamayacağınız örtülerin yaratıcısı Esin Hanım’ın neredeyse asırlık Mürver Şerbeti ve Vişne Likörü.
Reçel, Jöle & Pestil
Klasik reçel tarifindeki beyaz şeker miktarını %65 oranında azaltarak hazırladığı reçel, jöle ve pestil tarifleri.
Temel Tarifler
Diğer tariflerin temel taşları olan, Vanilya Özütü, adım adım fotoğraflar eşliğinde anlatılan Tart & Pie Hamurları, cheesecake’lerde kullanabileceğiniz bisküvi kırıntıları ve kitabın dışındaki birçok tarifte de kullanabileceğiniz diğerleri.
Deneyenlerin kafalarında en ufak bir soru işareti olmadan ilerleyebilmeleri ve fotoğraflarda gördükleriyle birebir aynı sonucu almaları için tüm püf noktalarıyla anlatılan tariflere, kimi zaman ortaya çıkış hikayelerinin anlatıldığı, kimi zaman da kendi damak tadınıza göre nasıl şekillendirebileceğinizi anlatan yazılar eşlik ediyor.
Cenk Sönmezsoy Hakkında:
Uluslararası ödüllere sahip yemek blogu Cafe Fernando’nun yazarı ve fotoğrafçısı olan Cenk Sönmezsoy, Bilkent Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra University of San Francisco’da MBA programını tamamlamıştır. Kariyerine San Francisco’daki bir halkla ilişkiler ajansında başlayıp, Türkiye’ye döndükten sonra uzun seneler pazarlama ve reklamcılık sektörlerinde çalışan Sönmezsoy, blogu Cafe Fernando 4 yaşına girdiğinde kurumsal hayatına son verip tam zamanlı blog yazarı olmuştur. Blogundan ve kitap çalışmalarından arta kalan zamanlarında yemek stilistliği ve fotoğrafçılık yapmaktadır. Big Sur’de geçireceği emeklilik yıllarını iple çekmektedir. “Cafe Fernando – Bir pasta yaptım, yanağını dayar uyursun” yazarın ilk kitabıdır.
blog – cafefernando.com/turkce
portfolyo – cenksonmezsoy.com
twitter & instagram – @cafefernando
Yayın Yönetmeni: Cem Mumcu
Editör: Işıl Karahanoğlu
Fotoğraf, Styling, Tasarım: Cenk Sönmezsoy
Grafik Uygulama: Semiha Deniz Akıncı
Cilt Bilgisi: Sert Kapak
Kağıt Bilgisi: Mat Kuşe 170 gr.
Sayfa Sayısı: 412
Kitap Boyutları: 21×27,6
ISBN No: 978-605-5134-47-1