Uzakdoğu’dan Fas’a, dünyanın dört bir köşesinden farklı hikayeler ve farklı lezzetler içeren “İlk Isırıkta Aşk” raflarda ve okuyanus.com.tr’de!
“Bilin ki onlarca kez elimi yaktım sıcak tepsilerle. Fırının karşısına geçip 200 ºC’de 45 dakika boyunca ‘Lütfen kabar, lütfen, lütfen!’ diye sayıkladım kaç defa. Una bulanmış yüzümle, gözümden akan bir damla yaşla mutfağın ortasına çöküp öylece kaldığım da oldu, yemeklerim çok beğenilince sevinçten ağladığım da…”
* * *
Önünüze bir dünya haritası açın, gözlerinizi kapatın ve parmağınızı rastgele dolaştırıp, dilediğiniz bir yerde durdurun. Orası her neresi olursa olsun Aynaz’ın size anlatacağı bir hikayesi, vereceği enfes bir tarifi, sofranızı ziyafete dönüştüreceği tavsiyeleri var!
Uzakdoğu’dan Fas’a, Teksas’tan İtalya’ya ağzınızı sulandıracak bir lezzet yolculuğuna hazır olun. Bu kitabı edinmenizin ardından denizin ortasında bile olsanız biraz balık, biraz yosunla harikalar yaratacaksınız! Bundan böyle sadece yemeklerinizin tadı değil sofranızın güzelliği de dillere destan olacak.
Aynaz, alışkanlıklarınızı değiştirmeye, yeniliklere yelken açmanızı sağlamaya, içinizdeki yaratıcılığı ortaya çıkarmanıza yardımcı olmaya geliyor. Fırınınızı ısıtın, ölçü bardaklarınızı hazırlayın, yıllardır vitrininizde duran o şahane takımları kurtarın tozlu raflardan… Artık, Aynaz var!
* * *
“Güzel bir yemeği, şık bir sofrada yemek hepimizin hakkı ve bunu hepimiz yapabiliriz. Ben yaptım, siz de yapacaksınız biliyorum.
Mutfağıma, soframa, yolculuğuma hoş geldiniz! Afiyet olsun!”
* * *
Organizasyonel becerileri, farklı iş deneyimleri, değişik kültür ve coğrafyalara olan ilgisiyle hayatının her aşamasında farklı ülkelerde bulunan Aynaz Özkaşıkçı, ilk kitabı ‘İlk Isırıkta Aşk’ ile okuyuculara bambaşka bir dünyanın kapılarını aralıyor. Estetiği lezzetle buluşturan Özkaşıkçı, kitabında farklı tarifleri farklı sunumlarla hazırlayarak sofralara yenilik getiriyor.
Kitapta yer alan; şık sofralar, son derece kaliteli fotoğraflar, defalarca denenip mükemmele en yakın noktaya getirilmiş tarifler ufukları açacak. Önemli olanın hep o ilk adımı atmak olduğunu vurgulayan yazar Aynaz Özkaşıkçı; “Gelin o ilk adımı şimdi beraber atalım. Benim yol arkadaşım olun. Güzel bir yemeği şık bir sofrada yemek hepimizin hakkı ve bunu yapabiliriz. Ben yaptım, siz de yapacaksınız biliyorum.” diyor.
Dünyanın farklı coğrafyalarından farklı tariflerin özel konseptlere göre de işlendiği kitap, hayatına renk katmak isteyen ve değişiklik arayan yemek tutkunlarının favorisi olacak. Özkaşıkçı tarafından özel olarak hazırlanan müzik listeleri ve meraklılarına kokteyl yapımı videoları için hazırlanmış QR kodlar kitap içinde yer alan diğer interaktif keyifli sürprizlerden.
Yemek yapmayı ve sunumu zevke dönüştürecek “İlk Isırıkta Aşk,” farklı dünyaların lezzetli kapılarını aralamak için raflarda okuyucularını bekliyor.
Yayın Yönetmeni: Cem Mumcu
Yapımcı Yönetmen: Cankut Kalyoncu
Yaratıcı Yönetmen: Yiğit Korkut
Editörler: Duygu Koptagel, Onur Emer
Redaktör: Meltem Türkeri
Kapak Tasarımı: Yiğit Korkut
Kitap Tasarımı: Binnaz Çiftci
Fotoğraf&Video: Mert Koçer
Çevirmen: Yasemin Baran
Cilt Bilgisi: İplik Dikiş, Hardcover
Kağıt Bilgisi: 170 gr. Mat kuşe
Basım Tarihi: Haziran, 2018
Sayfa Sayısı: 228
Kitap Boyutları: 21 x 27,5 cm
ISBN No: 978-605-9318-56-3